παρουσίαση

ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗ,  ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, ΣΕΡΡΕΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΝΙΓΡΙΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ  


Αρχοντικό Καρανικόλα Αμφίπολη Σέρρες Ελλάδα

Ο παραδοσιακός ξενώνας Αρχοντικό Καρανικόλα βρίσκεται στην Αμφίπολη Σερρών.
Στην περιοχή της Δάφνης Σερρών  25 χιλ. από την Αμφίπολη με  τα αρχαία ιστορικά ευρήματα  βρίσκεται ο διατηρητέως  παραδοσιακός ξενώνας το ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ  ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ   . Είναι ένας όμορφος νεοδιατηρητέως ξενώνας πολύ προσεγμένος με όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενώνα φιλοξενίας. Όλος ο ιματισμός -  κλινοσκεπασμάτων  του ξενώνα είναι της εταιρίας COCO – MAT γιατί θέλουμε στον πελάτη να παρέχουμε τα καλύτερα. Η ζεστή πατροπαράδοτη φιλοξενία μας, θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα δωμάτια  έχουν μαγευτική θέα τα γύρω βουνά και είναι μια καλή βάση εξόρμησης στην πανέμορφη περιοχή της Δάφνης  Σερρών - Αμφίπολη . Χειμώνα, άνοιξη, καλοκαίρι ή φθινόπωρο, όποια εποχή και να επιλέξετε έχει τη χάρη της είμαστε πάντα ανοιχτά και σας περιμένουμε. 

Κοντινές αποδράσεις της γύρω περιοχής είναι ο Πύργος της Μάρως - τα αρχαία της Αμφίπολης και η πόλη των Σερρών 
 

Ιστορικό Περιοχής 
 
Η Δάφνη είναι χωριό του Δήμου Βισαλτίας με 466 κατοίκους. Το παλιό της όνομα ήταν Έζοβα.
Η παρουσία της Δάφνης μαρτυρείται από πολλά χειρόγραφα διαφόρων Μονών του Αγίου Όρους, στα οποία αναφέρεται ο επίσκοπος Εζεβών (έτσι λεγόταν το χωριό κατά τα Βυζαντινά χρόνια, καθώς και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και μάλιστα στον πληθυντικό γιατί υπήρχε άνω και κάτω Έζιοβα).
Στο χωριό υπάρχει το απομεινάρι ενός πύργου, γνωστού ως «Πύργος της Μάρως». Ο πύργος υπήρξε τον 15ο αιώνα η κατοικία της περιώνυμης κυρα-Μάρως.
 

Ιστορία
 
Η Μάρω ή Μάρα Μπράνκοβιτς, ή ή Βαλιντέ Χανούμ Σουλτάνα ήταν Ελληνοσερβίδα, κόρη του δεσπότη της Σερβίας Γεωργίου Μπράνκοβιτς και της Ειρήνης κόρης του Ματθαίου Καντακουζηνού από τον Πόντο. Γεννήθηκε στα 1418 που υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 15ου αιώνα. Δόθηκε ως γυναίκα στον Μουράτ Β’, το 1435, σε ηλικία 17 ετών. Ενέπνεε μεγάλο σεβασμό στην αυλή του Σουλτάνου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα θρησκευτικά πράγματα της εποχής (μιας και διατήρησε τη χριστιανική της πίστη) αλλά και στα πολιτικά.
 
Για κάποιους λόγους που άλλοι ερευνητές αποδίδουν σε δυσμένεια λόγω της εμπλοκής της στην ενθρόνιση των πατριαρχών της εποχής και άλλοι σε επιθυμία της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση της αυλής, αποχωρεί από την Κωνσταντινούπολη και αποσύρεται στην περιοχή της νότιας Βισαλτίας στα 1457, όπου και παραμένει ως το θάνατό της, το 1487. Εκεί ο σουλτάνος (ο Μωάμεθ Β’) της είχε παραχωρήσει μια μεγάλη έκταση με κτήματα και χωριά.
 
Ο οίκος των Μπράνκοβιτς συνδεόταν από παλιά με τις Μονές του Αγίου `Ορους και ειδικότερα με την Μονή Χελανδαρίου αλλά και με τη Μονή Αγίου Παύλου, μιας και οι δύο Μονές εκείνη την εποχή απαρτίζονταν από Σέρβους μοναχούς. Την παράδοση αυτή συνεχίζει και η Μάρω με την παραχώρηση στις δύο Μονές,το 1466, εκτάσεων και κινητής περιουσίας.
 
Η κυρά Μάρω ήταν αυτή που μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, το 1453, μάζεψε τα δώρα του Ιησού (σμύρνα, λιβάνι, χρυσό), για να τα προστατέψει και τα μετέφερε στη Μονή Αγίου Παύλου, στο Άγιο Όρος, όπου φυλάσσονται μέχρι και σήμερα. Διέσωσε επίσης και άλλα θρησκευτικά κειμήλια, τα περισσότερα από τα οποία τα έστειλε στο Άγιο Όρος.
 
Δομικά, Αρχιτεκτονικά, Οχυρωματικά Στοιχεία
 
Ο Πύργος της Μάρως που ήταν τριώροφος φαίνεται από τα ανασκαφικά δεδομένα ότι χρησιμοποιούνταν ως κατοικία. Ακολουθεί την τυπολογία των Πύργων των αγιορείτικων μετοχίων. Δίπλα στον σημερινό Πύργο της Μάρως η Μονή Σταυρονικήτα διατηρούσε οικόπεδα ως τα μέσα της δεκαετίας του 1930, μια απόδειξη της σύνδεσης της περιοχής με το `Αγιον Όρος.
 
Ο πύργος που καταστράφηκε πριν το 1753 πέρασε και από νεότερες περιπέτειες. Κάτοικοι του χωριού προσπάθησαν να αποσπάσουν πέτρες του για οικοδομικές του ανάγκες κατά την δεκαετία του 1940. Ο πύργος νοικιάστηκε σε ιδιώτες από το Κράτος ως δημόσιο κτήμα!  Για να προστατευθεί τελικά με ΦΕΚ από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1957 ως διατηρητέο μνημείο.
 

Αμφίπολη
 
Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, στη θέση πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν "Εννέα Οδοί" ή πολύ κοντά σε αυτήν. Η Αμφίπολη ιδρύθηκε από Αθηναίους το 437 π.Χ. με στόχο τον έλεγχο των μεταλλείων της Θράκης, αλλά πέρασε στα χέρια των Σπαρτιατών κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του Πελοποννησιακού πολέμου.
Σήμερα έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά ιστορικά ευρήματα  μεγάλης αρχαιολογικής αξίας που αξίζουν την επίσκεψη του κάθε εκδρομέα .
 
Επίσης στην πόλη των Σερρών μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας μέσα από τη μεγάλη ποικιλία καταστημάτων όλες τις ώρες.
 

επικοινωνία

Αρχοντικό Καρανικόλα Αμφίπολη Νιγρίτα Σέρρες, Αμφίπολη
T: +30 2322052200, +30 6977353646 F:

E: dafni129@otenet.gr

επικοινωνία

Παροχές Καταλύματος

Internet
Wi-fi
Α.Μ.Ε.Α.
Ηχομόνωση
Θέα
Θέρμανση
Θυρωρός
Κήπος
Κλιματισμός
Κοντά σε εστιατόριο
Κοντά σε καταστήματα
Κουζίνα
Μουσική
Μπάνιο
Πρωινό
Στεγνωτήρας μαλλιών
Τζάκι
Τηλεόραση
Τηλέφωνο
Υπηρεσία δωματίου
Φαξ
Χώρος στάθμευσης
Ψυγείο